Nem hunyt el újabb ember a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban az elmúlt 24 órában. Több mint háromszázzal nőtt a hatósági házi karanténban lévők száma.

A hivatalos tájékoztató oldal keddi adatai szerint 11 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4258 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Nincs újabb elhunyt, a halálos áldozatok száma változatlanul 595 fő, 3106-an, az előző naphoz képest 33-mal többen pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 22-vel csökkent 557 beteget tartanak nyilván jelenleg.

Az aktív fertőzöttek 39%-a (215 fő), az elhunytak 60%-a (360 fő), a gyógyultak 45%-a (1419 fő) budapesti.

A hétfői 127 után a keddi adatok szerint 131 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen (ugyanannyian, mint előző nap).

Budapesten eggyel nőtt az eddig összesen diagnosztizált koronavírus-betegek száma,

Pest megyében és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hárommal, Hajdú-Biharban és Hevesben kettővel magasabb az adat a megyei bontású térkép alapján.

Forrás: koronavirus.gov.hu
Forrás: koronavirus.gov.hu

Hatósági házi karanténban a hétfői adatokhoz képest 329-cel többen, 2782-an vannak. A mintavételek száma mindössze 797-tel, 296 358-ra emelkedett.

A központi oldal emlékeztet, hogy a magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek, de a betegség jelen van, ezért folytatni kell az alapszintű védekezést, be kell tartani a maszkviselésre és a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Továbbá akkor van esély arra, hogy az életünket korlátozó intézkedések újbóli bevezetését elkerüljük, ha a vírust a határokon kívül tartjuk – írták. A külföldről történő behurcolás veszélye miatt a kormány bizonyos országok kapcsán beutazási korlátozásokról döntött, az országokat három – piros, sárga, zöld – kategóriába sorolva. Az országok besorolását a kormány illetve az országos tisztifőorvos hetente felülvizsgálja és a járványügyi helyzetnek megfelelően szükség esetén módosítja.

Nyitókép: MTI/EPA/NIAID/NIH
Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu